CUM SĂ JOCI TENIS CU UN ELEFANT (MONICA NICULESCU – PETRA KVITOVA)

2016, Fără categorie

Ne-a arătat și ne-a demonstrat, ieri, minunata noastră jucătoare Monica Niculescu câștigând finala de tenis de la Luxemburg (ediția 2016) cu un categoric 6-3, 6-0 împotriva puternicei și valoroasei Petra Kvitova (aflată într-o formă maximă).

După ce a învins-o în semifinale pe Kiki Bertens (6-3, 6-3) Monica a spulberat-o efectiv în finală pe Kvitova.

Care sunt atributele unui elefant? Forța și Masivitatea! Ei bine, cele două jucătoare învinse de Monica Niculescu sunt masive și lovesc mingea de tenis cu o forță incredibilă. Pe de altă parte, jucătoarea noastră practică un tenis aproape nemaiîntâlnit la o altă tenismană. Lovește fiecare minge cu efect maxim ceea ce le pune pe adversare în postura de a greși lamentabil. Apoi „scurtele” sale sunt de kinoramă.
În primul rând pe un elefant trebuie să-l enervezi. Enervându-se el va juca haotic. Asta a făcut Monica cu cele două jucătoare de top (Kiki Betens, numărul 20 mondial și Petra Kvitova – favorita numărul 1 la acest turneu – locul 11 mondial).

Jucând cu inteligență și în stilu-i caracteristic, inconfundabil, Monica Niculescu le-a adus pe cele două tenismane în pragul disperării, a unor crize de nervi. Fețele lor încleștate, desfigurate, limbajul trupului trădau o încordare neputincioasă.

În primul rând Monica le-a învins mental, încă înainte de a le învinge pe teren. Amândouă sunt masive, înalte (peste 1,80 m.) și știu să lovească mingea năprasnic. Cu aceste „calități” în fața tenisului jucat de Monica Niculescu nu au avut nicio șansă. Bravo Monica!

Să vedem ce va face Simona în Singapore.

Lasă un răspuns