DE CE NE ASCUNDEM ADEVĂRATA FAŢĂ?

de-ce-ne-ascundem-adevărata-faţăFemeile, dragele, se privesc cu multă plăcere în toate oglinzile care le ies în cale, inclusiv în toate obiectivele aparatelor de fotografiat. Afişează diverse poziţii teatrale, îşi studiază diferite gesturi, îşi expun, cu satisfacţie (sau nu), diferite părţi ale trupului atletic, celulitele sau vergeturile… Asta pentru că femeile sunt narcisice de la natură şi se iubesc maladiv pe ele însele…

Dar dacă şi-ar expune fiinţa lăuntrică în oglinda imaginară a conştiinţei proprii fiecăreia, ele, în majoritatea lor, evită să se privească. Deşi ar trebui ca tocmai în faţa acestei oglinzi, real existenţiale, să zăbovească cu multă plăcere şi cât mai mult timp.

De ce ne ascundem adevărata faţă?

Dar care este adevărata faţă: cea reală sau cea virtuală? Cea din oglinda reală sau cea din oglinda imaginară a propriei noastre conştiinţe?

Şi cât timp le va trebui acelora de lângă noi să observe realitatea noastră, fie falsă, fie netrucată şi, prin urmare, să ne părăsească sau, dimpotrivă, să ne preţuiască şi mai mult?…

Toată viaţa ta ai crezut că eşti ceva, de fiecare dată altceva, şi te-ai străduit din răsputeri să devii acel ceva. „Ceva” nou, fascinant care, o dată atins, a căpătat numai în mintea ta, proporţii uriaşe, gigantice, disproporţionate vizavi de puterile şi aplicaţiile tale, pentru că, din exterior, aproapele nostru poate nici nu sesizează acest/acel „nou ceva”.

Sărim astfel, aproape inutil, dintr-o mască în alta căutându-ne identitatea (hrana noastră întru echilibru psihic) precum un fluture care zboară din floare în floare…

Luaţi-vă inima în dinţi, dra(g)celor, şi priviţi-vă adevărata fiinţă lăuntrică mai des. Poate aşa veţi reuşi să reveniţi la ceea ce sunteţi cu adevărat şi veţi reuşi să aruncaţi de pe voi toate zorzoanele şi fardurile unui chip nou construit sub auspiciile falsităţii.

(Visited 62 times, 1 visits today)

3 thoughts on “DE CE NE ASCUNDEM ADEVĂRATA FAŢĂ?

    1. Ce poate face ura si invidia dintr-un om. Si cand te gstdeani ca pana sa ajunga Eba in Parlamentul European si Udrea ministru) era chiar rezonabila si cu mintea intreaga (cel putin asa am perceput-o eu) si o ascultam chiar cu placere. S-a uratit saraca si la suflet si se vede al naibii de tare. Nimic nu-i mai ascunde uratenia, nici gipsul din jurul gatului, nici verbul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.