ÎNTÂLNIRE DINCOLO DE NORI

fericireaAm aşteptat. Zile şi nopţi am aşteptat să se întâmple. Ani întregi! O întâlnire faţă în faţă cu Fericirea. Nu ştiam cum arată, cum este ea, dacă există. Ştiam doar că nu pot s-o definesc sub nicio formă, sub niciun chip. Nu ştiam nici dacă ea va veni brusc asupra mea sau treptat, picătură cu picătură aşa cum vine o ploaie caldă-uşoară de toamnă…Nu ştiam dacă mă va aştepta după colţul unei case sau dacă va veni din eter, din spaţiul virtual…

Ani în şir am căutat-o şi am aşteptat-o. Până am obosit şi oboseala mi-a întărit credinţa că Fericire cu adevărat nu există, nu poate exista. Peste tot am căutat-o numai pe internet nu. De peste tot am aşteptat să vină, numai de pe internet nu. Din Real da, din Virtual niciodată!

De ce dincolo de nori? Pentru că am coborât o secundă din virtual, pentru a ne cuprinde reciproc cu braţele, apoi ne-am întors amândoi în virtual. Eu și Fericirea

Suntem ca două păsări rănite de prea multă iubire. Realul este prea dur cu noi, pentru noi. Dacă ar fi fost mai blând ne-ar fi reţinut aici, pe pământ supuşi forţei gravitaţionale a realului concret, de fiecare zi, nu ne-ar fi abandonat cerului şi zborului imaterial al virtualului vrăjelnic.

Iată de ce am spus şi susţin că este Aparența unei Fericiri. Dacă ea ar fi fost posibil-reală nu ne-am mai fi întors în virtual pentru a ne amăgi orgoliile, ci ne-am fi făcut cuibul nostru aici pe pământ în faţa monitorului şi nu dincolo de monitor, dincolo de nori, în eter…

Pe de altă parte ştiu că nu e simplu să încerci măcar să durezi construcţii adevărate, din piatră, din cărămidă, cu sânge şi nisip, din lut maleabil, din argilă şi din pâinea cea de toate zilele. Fiinţele noastre adesea sunt puse la încercări existenţiale dintre cele mai dure.

O singură şansă există să nu fii doborât de furtuna încercărilor zilnice: aceea de a rezista tuturor intemperiilor, îmbrăţişaţi cu îndârjire ca două trunchiuri de stejar menite veşniciei.

Numai astfel curcubeul convex – definiţia pe care am dat-o eu fericirii -, poate deveni o realitate palpabilă, un model care trezeşte invidia şi ura acelora ce nu pot fi asemenea nouă.

Dincolo de nori este Ea. Însăşi Fericirea. Poţi s-o numeşti fată, femeie sau pur şi simplu Împlinire.

Fericirea nu are rădăcini aici pe pământ. Ea este de sorginte divină, astrală.

Nu există fericire pe pământ.

Din acest motiv fericirea durează foarte puţin, cât seninul de dincoace de nori…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.