Oamenii când iubesc au un legământ în taină cu Dumnezeu

 oamenii-când-iubesc„Iubirea înseamnă să dai cuiva şansa să te distrugă având încredere că nu va face asta!” 

Nu mai știu cine a spus aceste minunate cuvinte. Știu însă că ele reflectă un imens adevăr.
Oamenii când iubesc au un legământ în taină cu Dumnezeu, o lege nescrisă a celulelor de care depinde respirația lor. Când iubești înseamnă că poți să tai cerul în două cu sufletul tău, că poți să cobori cu acel om împreună în Infernul lui și al tău. Că acel om se arată în goliciunea lui, se dezbracă și te lasă să exiști în el, te lasă să cauți în el. Încrederea că celălalt nu te va ucide nu are cum să fie cu jumătate de măsură.

Pe lângă acest imperativ, solitudinea omului care iubeşte CU ADEVĂRAT este asemenea sihăstriei şi trebuie respectată şi privită cu respect şi admiraţie. Tocmai pentru că cei care (se) iubesc au o legătură tainică cu Dumnezeu. Trebuie înconjuraţi cu dragoste şi înţelegere de către noi ceilalţi.”Infernul” aceluia pe care-l iubeşti poate să fie Raiul simţirilor tale dacă sunt autentice.
Încrederea că celălalt nu te va distruge este un simţământ îngeresc.
Se poate spune că această încredere are în ea un sâmbure de iresponsabilitate, dar îndrăgostitul însuşi este, POATE PĂREA, iresponsabil pentru Fiinţa sa, în sensul că şi-o pune pe tavă la picioarele celui/celei iubit/ă.

Legătura dintre cei doi îndrăgostiţi are numeroase astfel de elemente dacă o priveşti la microscop, cu ochiul rece al iscoditorului non-implicat, dar între ei doi totul este încărcat de o responsabilitate incomensurabilă!.
Extraordinar este că nu îi poți cere celuilalt nimic. Nu-i poți cere omului pe care l-ai lăsat să te cotropească cum să te cotropească. Nu-i poți cere să umble prin tine desculț, căci asta ar însemna să te menajezi. Iubirea autentică nu are cale de mijloc. 
Doar fluxul energetic care circulă în dublu sens reglează totul şi poartă cu sine Fiinţa unuia în Fiinţa celuilalt… 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.