Klaus Iohannis atacat pe nedrept

Ignorat parțial de presa internațională și atacat de presa românească, Klaus Iohannis a făcut o vizită, alături de cei trei grei ai Europei (Macron, Draghi și Scholz), în Ucraina, la Kiev. Pentru ziariștii străini nu a fost o mare știre și pe bună dreptate deoarece România nu are anvergura economică și militară a Franței, a Germaniei sau a Italiei.

În presa românească Iohannis a devenit subiect de ironie. Dacă a fost, de ce fost? De ce nu l-au băgat străinii în seamă? De ce nu s-a pupat cu Zelenski (așa cum a făcut Macron)? Dacă e înalt de ce este înalt? etc. etc.

Să zicem că nu ar fi efectuar această vizită. Cu siguranță s-ar fi întrebat toată lumea de ce nu i-a însoțit Iohannis pe cei trei.

Eu zic că a făcut foarte bine că s-a dus, cel puțin din trei motive:

  1. A văzut la fața locului ce și cum stă treaba cu războiul și bombardamentul rușilor asupra unor localități din Ucraina;
  2. A stat față-n față cu Zelenski. L-a studiat, i-a „luat pulsul”. (Nu-i subestimați inteligența);
  3. Dată fiind situația de azi, vizita lui Iohannis în Ucraina a fost cea mai importantă, deoarece, în mare parte, în contextul actual, exportul grânelor ucrainene depinde de România. Disponibilitatea României de a permite exporturile Ucrainei (și de a primi/importa alte produse…) pe teritoriul țării noastre, pe toate căile de transport, este vitală pentru Ucraina.

Așadar, vizita lui Klaus Iohannis la Kiev a fost mult mai importantă decât a celorlalți trei!

P.S.: Pornirea sirenelor în timpul vizitei celor patru europeni a fost șmecheria lui Zelenski pentru a face impresie, deoarece nu a existat nici un pericol ca Kiev-ul să fie bombardat!

(Visited 38 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.