RELAȚIA VIRTUALĂ VERSUS CEA REALĂ

Ce te faci, când ajungi să conversezi cu o persoană (pe un site, de exemplu) al cărui chip nu-l știi, dar te îndrăgostești de stilul conversațional? Încet, încet, îți dorești să îi știi și chipul, corpul său în întregime, preocupare pe care nu ai avut-o la început și descoperi că e altceva decât era în imaginația ta. Brusc nu îți mai place nici conversația. Se schimbă ceva, când ajungi să îi cunoști și fizicul nu doar sufletul.

Viaţa este uneori parşivă cu noi, cu sufletele noastre şi este foarte greu să vorbeşti fără să pari ipocrit. Eu am susţinut şi continui să susţin sus şi tare că important este spiritul într-o relaţie. Dar, să fim corecţi cu noi înşine şi cu ceilalţi şi să punem lucrurile pe făgaşul lor normal, fără ipocrizie. Dacă viaţa ta este în ordine (adică ai o familie reuşită) şi nu cauţi altceva în afara familiei tale, de genul aventurii, atunci acea conversaţie plăcută te poate satisface spiritual şi îţi poate umple eventuala lipsă a unei comunicări cu partenerul/a de viaţă. Dar dacă eşti singur/ă şi cauţi pe cineva atunci fizicul contează foarte mult. 

Fiecare om îşi doreşte lângă sine un trup şi un chip armonios. Numai că noi, acei/acele care căutăm nu prea ştim să ne privim pe noi înşine în oglindă şi să ne întrebăm: oare sunt eu armonios/armonioasă? Oare eu îi pot oferi celui/celei cu care discut (şi care îmi place) ceea ce el/ea îşi doreşte şi caută la rândul său? Dacă da, atunci eşti îndreptăţit/ă să vrei ca şi el/ea să-ţi placă fizic. Ce te faci dacă persoana virtuală cu care conversezi și care te satisface atât de frumos spiritual, în realitate nu are un picior (ca să dau un exemplu dus la extrem)? Ai mai fi atât de încântat/ă de cunoaștere? E greu să dăm răspunsuri când e vorba de noi înşine…

Este adevărat (și nu prea…) că frumuseţea spiritului adeseori compensează absenţa frumuseţii trupeşti, pentru că spiritul este etern, formele trupeşti sunt trecătoare…

Fiecare om are cicatrici (mai mici sau mai mari) în suflet. Nimeni nu scapă de asta. Dar dacă pe cele din suflet le putem ascunde în taina fiinţei noastre, arborând aerul unei persoane fericite, alea de pe trupul fizic nu pot fi ascunse. Ele reuşesc într-o oarecare măsură să ne determine destinul şi gama de relaţii.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.