ÎMPREUNĂ SAU NU…

Nu există un tipar după care să ne ghidăm în alegerea persoanei potrivită nouă, dar avem capacitatea de a fi selectivi și de a ne armoniza cu alegerea făcută…

De exemplu, o persoană provenită dintr-un mediu modest, cu siguranță nu își va dori un intelectual oricât de manierat și iubitor s-ar arăta el a fi, pentru că iubirea nu va funcționa din ambele părți, chiar dacă atracția inițială există. Cu cât ne cunoaștem mai bine cu atât vom face alegeri corecte. Cu cât așteptările sunt mai nerealiste cu atât vom intra în relații care nu duc la nimic bun, urmând un cerc nesfârșit de compromisuri, ambii vor fi nemulțumiți, chiar dacă sunt oameni integri, „buni”, cu potențial, generoși, iubitori etc., dar diferiți totuși.

E nevoie de acceptare, îngăduință, dorința de a evolua împreună și nu doar unu să împlinească dorința celuilalt. E vorba despre cine suntem fiecare din noi și proiecțiile noastre.

Am putea vorbi totuși de o matrice, dar de una individualizată. O femeie, în forul său interior, are matricea ei cu privire la bărbatul așteptat. Și bărbatul de asemenea cu privire la femeia dorită. Unele persoane îl/o privesc și-l/o cataloghează numai din punctul de vedere al aspectului fizic, altele din punctul de vedere al constructului spiritual, după cum sunt femei și bărbați care văd persoana dorită și-așa, și-așa…

Este normal și chiar necesar să avem aspirații, să ne dorim un iubit sau o iubită dintr-un mediu diferit de al nostru, cel în care ne aflăm zi de zi, pentru că omul se află într-un proces continuu al devenirii sale și nu se știe dacă alegerea noastră nu este cumva tocmai cea corectă, tocmai cea la care aspiram.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.