România are nevoie de un Viktor Orban!

Premierul ungar Viktor Orban crede că ucrainenii pot lupta atâta timp cât Statele Unite îi sprijină cu arme și bani.

El a spus acest lucru într-un interviu cu Magyar Nemzet, al cărui text integral a fost publicat pe 27 decembrie.

Orban a remarcat că anul acesta a fost cel mai periculos din ultimii treizeci de ani. Potrivit acestuia, Ungaria este în pericol de a fi atrasă într-un război în Ucraina, iar creșterea prețurilor la energie împinge, de asemenea, țara într-o direcție periculoasă.

Viktor Orban a reafirmat poziția Ungariei conform căreia este necesară o încetare a focului în război și apoi negocieri de pace. „Ucraina poate continua să lupte atât timp cît Statele Unite îi sprijină cu bani și arme. Dacă americanii vor pace, atunci va fi pace”, a spus el. Orban: „Sunt necesare negocieri între Rusia și Statele Unite”

În ceea ce privește poziția Ungariei, el a remarcat că Ungaria este „pro-maghiară”. „Răspunsul nostru la întrebarea dacă sîntem pe partea bună sau rea a istoriei este că sîntem pe partea maghiară a istoriei”, a explicat el. „Susținem și ajutăm Ucraina, suntem interesați de supraviețuirea Ucrainei suverane și ne interesează ca Rusia să nu reprezinte o amenințare la adresa securității Europei. Dar nu ne interesează să renunțăm la toate relațiile noastre economice cu Rusia”, a spus prim-ministrul Ungariei.

Viktor Orban și-a repetat declarațiile că, în opinia sa, negocierile dintre Rusia și Statele Unite ar contribui cel mai mult la instaurarea păcii în Ucraina.

Ministerul de Externe ucrainean a reacționat foarte dur la declarațiile lui Orban acuzându-l pe acesta de „miopie politică” și de „desconsiderare patologică faţă de Ucraina şi poporul ucrainean. Orban a lucrat în acest fel spre înfrângerea Ucrainei, chiar dacă aceasta ar spori pericolul agresiunii ruse îndreptate către Ungaria. Liderul ungar ar trebui să se întrebe dacă vrea pace”

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.