TREI VULPI ÎN EUROPA

Și-o fi amintit cancelarul austriac, la ceas de noapte, că Austria a fost, împreună cu Ungaria, al treilea cel mai mare imperiu din Europa (după Imperiul Rus și după Imperiul German)? Imperiul Austro-Ungar despre care am învățat atâtea din cărțile de istorie! Cred că da, și-a amintit și a pus piciorul în prag dând cu flit întregii Uniuni Europene din care face și facem parte. În căpățâna domniei sale și a multor căpățâni ai șefilor de state din Europa și din lume, România este o țară de mâna a șaptea și nu merită o atenție mai mare decât i se dă… Nu spun asta doar pentru că Austria a votat împotriva intrării României în spațiul Schengen, nici pentru faptul că multe companii austriece, bănci și consorții sug banii noștri pe care-i duc în conturi străine, nici pentru șantajul pe care l-au practicat cei de OMV-Petrom, ci o spun datorită acestei fotografii în care trei vulpi calcă în picioare Europa… Fotografie care sugerează refacerea Imperiului Austro-Ungar.

Premierul Ungariei, care se afișează peste tot cu harta Ungariei Mari, evită cât poate să pomenească numele statului român. Să rostească România, români.  În infamul  său discurs (Cristoiu îl crede strălucit și istoric!) din august, de la Tușnad spune deschis: „Ungaria are ambiție! De aceea în perioada dificilă care urmează, pentru a ne păstra ambițiile, trebuie să rămânem uniți. Patria trebuie să rămână unită. Transilvania și celelalte zone locuite de maghiari din bazinul carpatic trebuie să rămână unite. Această ambiție ne conduce! (…) Suntem mai buni, mai harnici, mai talentați decât locul în care ne aflăm acum. Problema noastră e că armata Ungariei nu e suficient de mare în raport cu celelalte.”

Și pentru că nu are suficientă oaste acest dictator dezgustător care-și bate joc în mod sistematic de NATO și de Uniunea Europeană în calitate de membru, fără să i se întâmple nimic, face jocul Rusiei invadatoare.

Pe de altă parte, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov face dese și nestingherite vizite de curtoazie în Serbia. Iar Cancelarul Austriei a fost primul oficial european care l-a vizitat pe Putin imediat după invadarea Ucrainei. Austria a fost prima țară din lume care a acceptat să facă imediat plățile în ruble rusești.

La noi, așa numitul „consiliu național secuiesc” a cerut ca statele europene să se consulte mai întâi cu maghiarii din România înainte de a decide în legătură cu intrarea României în spațiul Chengen!

Și-atunci despre ce mai vorbim? Ce așteptări să mai avem de la aceștia? Nu ne-am lecuit? Se vede că nu devreme ce vulpile ne-au tras-o din nou după unsprezece ani de așteptare pentru a intra în spațiul Schengen. Vulpile jigărite ale istoriei s-au regăsit și visează la un nou imperiu…

Cine se aseamănă se adună!

(Visited 28 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.