Într-un recent interviu televizat, cel care a f’ăcut dosarul Revoluţiei din 1989, procurorul Dan Voinea, a afirmat cu subiect şi predicat că: „la Revoluţia din 89′ teroristii au fost o diversiune! Planul pus la cale de grupul care i-au judecat şi executat pe soţii Ceauşescu era ca în România să fie 60.000 de victime, pentru că aşa se afirmase în procesul ceauşeştilor. Nicolae Ceauşescu a fost acuzat, printre altele, de genocid şi că din ordinul lui ar fi fost ucişi 60.000 de oameni. Iar noua Putere trebuia să facă din această afirmaţie o realitate pentru a nu fi acuzată că a minţit nici aici în ţară, nici peste hotare.

„Nu oricine putea fi, pe vremea lui Ceauşescu, director de teatru. Aşa că nu este întâmplător că s-au folosit directorii de instituţii culturale, oameni cunoscuţi şi cu notorietate, pentru manipularea maselor” a mai spus Dan Voinea.

Ceea ce m-a şocat cel mai tare a fost afirmaţia generalului Voinea că „la Cluj, Dorel Vişan a acţionat împotriva manifestanţilor, la Craiova, Tudor Gheorghe a fost cel care umbla cu o porta voce şi înarmat pe străzile oraşului, iar la Bucureşti s-a tras din clădirea Teatrului Naţional. După încetarea focului, Radu Beligan s-a prezentat la Poliţie şi a înmânat armamentul”.

Vasăzică Dorel Vişan, Tudor Gheorghe, Radu Beligan la care mai adăugăm pe Sergiu Nicolaescu şi pe Ion Caramitru, adică persoane care se pricep de minune la actorie, care ştiu să joace un rol în aşa fel încât să impresioneze şi să manipuleze masele populare. Noi am crezut în ei, iar ei au fost adevăraţii noştri „terorişti”?!

Oare câte secrete mai ascunde acel dosar căruia nimeni, nicio putere politică nu a fost interesată să i se dea drumul și să fie finalizat?

Să nu uităm că atunci, acolo, au murit peste 1000 de oameni.

Şi se dorea ca cifra aceasta să fie de 60.000. Imaginaţi-vă cum ar fi fost…

(Visited 71 times, 1 visits today)