DE CE PĂRĂSIM? DE CE SUNTEM PĂRĂSIȚI?

Într-o relaţie interumană apar două “atitudini”: de iubire şi/sau de respect. Am întâlnit familii fericite care-şi bazează convieţuirea numai pe respect, altele care-şi bazează convieţuirea numai pe iubire şi altele care le îmbină pe amândouă.

Ce-şi doreşte un om de la celălalt? Iubirea lui sau respectul? Depinde de relaţie, veţi spune, iar eu nu am să vă contrazic. Dacă e vorba de relaţia dintre bărbaţi sau dintre femei, preponderent respectul este acela care se cere. Dacă vorbim însă despre relaţie bărbat-femeie, ei bine aici lucrurile se schimbă radical şi se complică (că doar intervine femeia…) Ce vrea femeia de la un bărbat? Dar bărbatul de la o femeie? Răspund fără ezitare: şi unul şi celălalt (pentru că amândoi sunt oameni) vor iubire. Pentru că noţiunea de iubire o poate include şi pe cea de respect, pe când respectul este doar ceea ce cuvântul în sine o spune: respect!

Când se simte o femeie mai bine, măgulită şi dorită? Atunci când i se sărută mâna într-un mod afabil, rece , politicos şi de complezenţă sau când primeşte o floare, este luată în braţe şi i se şopteşte la ureche, în acelaşi timp, “aş vrea să ţi-o trag”? Cel mai important lucru pentru o femeie este să se simtă dorită şi mai puţin respectată. Când nu se mai simte dorită, apar dramele! Dacă este dorită poate fi şi respectată. Invers e mai puţin probabil. 

Lucrurile nu stau prea diferit nici în cazul bărbaţilor. Şi bărbatului îi face o deosebită plăcere să se simtă dorit ca bărbat şi mai puţină plăcere să se simtă respectat pentru ceea ce ar putea să însemne el ca Fiinţă socială. Respectul la bărbat se cere şi se impune într-o comunitate, pe stradă, la serviciu etc., dar în relaţia de unu la unu cu o femeie, credeţi-mă, bărbatului i-ar plăcea o femeie perversă, cu multă experienţă, care să-i şoptească la ureche cuvinte obscene şi mai puţin vorbe de respect şi admiraţie „intelectualistă”. Astfel femeia nu ar mai fi părăsită pentru altă femeie… 

Mai există un tip de relaţie, de tip “compromis”, între bărbat şi femeie: aceasta este prietenia. Prietenia este un fel de amestec de sentimente cu accent când pe respect, când pe iubire, dar numai la nivel de suprafaţă. E adevărat că de la prietenie la iubire nu e decât un pas, dar pasul acela se face uneori după o perioadă lungă de timp.

Şi iubirea şi respectul au un sfârşit. Nu vă amăgiţi: nici iubirea nici respectul nu sunt eterne, indiferent cine, ce ar zice.

(Visited 47 times, 1 visits today)

4 thoughts on “DE CE PĂRĂSIM? DE CE SUNTEM PĂRĂSIȚI?

  1. SUNT DE ACORD CU PERSOANA ANONIMA ….IUBIREA FARA RESPECT NU ESTE IUBIRE , ESTE DOAR O NEVOIE ANIMALICA A UNOR DORINTE ….

  2. Este adevarat, ca de la prietenie la dragoste este un singur pas! Prietenia este modestă, se mulțumește cu putin ,iar dragostea este RISIPITOARE ia si da cu amîndouă mîinile ,Ce este dragostea? ESTE produsul unei prietenii ,bazata pe respect ,apreciere, compasiune, intelegere din priviri, plăcerea de a fi cu o persoana care te atrage prin inteligenta, rafinament ,Pasiune in tot ce face,in vestimentație, conversatie ,cu ghidusii spuse si facute la moment ,cu priviri calde ,atingeri,caline,.Toate duc la o dragoste frumoasa, SI de durata .Sunt iubiri la prima vedere, CARE pot duce la relatii de viata ,daca cei doi ,au foarte multe puncte comune, sau se poate stinge ca un foc de paie. Iar relatia intimă ,este foarte importantă. Trebuie ca cei doi sa fie COMPATIBILI ,urmare a sentimentelor pe care le_am enumerat .Vorbesc de dragoste nu de sex. Iar în dragoste nu exista REGULI .Intre un bărbat si o femeie nu exista perversiuni .Totul este permis.Atunci cînd ai atins toate aceste valori poti spune ca ti_ai găsit sufletul pereche..

    1. Foarte frumos și convingător comentariul tău. Mă abțin să adaug mai multe, deoarece ești anonim, iar eu nu am obiceiul să discut cu persoane anonime. Este ca și cum aș vorbi vântului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.