FIECARE OM ESTE O CARTE

Fiecare om este ca o carte. Dacă ți-a plăcut când ai citit-o, poate îi vei uita acțiunea, și chiar personajele, dar senzația de bine va rămâne cu tine ori de câte ori vei rosti titlul. Titlul înseamnă şi conţinut (cu acţiuni, personaje, amintiri), altfel nu ai simţi acea senzaţie de bine aducându-ţi aminte de carte…

Cu oamenii este la fel, dacă au contat vreodată pentru tine, ei iți vor rămâne aproape. Mai există oameni de care viața ne desparte. În momentul acela universul nostru se destramă, ne e greu să ne imaginăm proiectați în viitor fără confortul celor care ne-au înconjurat cu grijă, și nu pentru că nu am fi „rezistenți la schimbare”, ci pentru că este firesc să alegi binele în dauna răului. 

A alege binele de rău este o acţiune nu tocmai uşoară şi la îndemâna oricui. Ce este bine pentru mine poate să fie rău pentru altcineva şi viceversa.

Pe de altă parte sunt oameni la care renunțăm de bună voie, fără să le oferim vreodată o explicație. Mi s-a întâmplat să fiu părăsit fără nici o explicaţie și să  părăsesc la rându-mi fără să ofer o explicație mulțumitoare. Acum consider că nu este corect faţă de tine în primul şi faţă de celălalt în egală măsură. Chiar şi numai pentru faptul că explicându-i celui pe care-l părăseşti de ce faci ceea ce faci, îl ajuţi să se cunoască mai bine, eventual să-şi corecteze minusurile, astfel încât într-o nouă relaţie el/ea să aibă o mai mare reuşită. A fi cinstit cu celălalt este și o datorie mereu de achitat către noi înşine.

Am cunoscut pe cineva care trăiește într-o bulă iluzorie afirmând mereu oricui este dispus să-l asculte că el are o aură pozitivă. Adevărul este că are un surplus de hormoni care-i generează hiperactivitatea atât sexuală cât și relațională sufocându-i pe cei cu care intră în contact.

Dacă-i spui asta în față s-ar putea să se supere. Dar mai bine așa decât să-l lași să creadă că are o aură pozitivă și că pentru asta este „șarmant”, pe când adevărul este exact contrariul… El nu-și dă seama că astfel se transformă într-un veritabil vampir energetic, că se hrănește cu energia celor din jur ceea ce-i dă o falsă stare de bine crezând că asta se datorează aurei sale pozitive…