O SECUNDĂ ÎNTRE VIAȚĂ ȘI MOARTE

La întâlnirea cu destinul nu poți spune absent. Am mai scris asta într-o altă postare în care vorbeam despre destinul unei tinere familii (ea mi-a fost colegă de școală) care a avut un accident mortal imediat după ce își cumpărase o mașină nouă.

Ceea ce mă face să reiau acestă temă este știrea teribilă care a circulat astăzi pe toate canalele de televiziune. Anume că pe șoseaua de centură a Craiovei, în drum spre mare, mașina în care se aflau soțul, soția și un copil a fost pur și simplu spulberată de un tânăr șofer (care conducea o altă mașină) ce a intrat pe contrasens, intenționat, cu viteza de 215 km. pe oră. Ce doi soți plecaseră cu fetița la mare. Aveau o  mașină nouă, pe care o cumpăraseră cu doar o seară înainte. Impactul a fost devastator. Fetița de 6 ani, tatăl ei, de 41 și șoferul sinucigaș de 25 de ani, care i-a lovit, au murit pe loc. Mama fetiței se află în stare gravă la spital.

Ceea ce m-a determinat să postez această știre au fost cuvintele rostite de mama șoferului mort (tatăl): „Ne-a arătat mașina și am zis Dane hai înăuntru. Nu mami, că ne grăbim că ne ducem la mare. Și au plecat de aici, nu au stat mult la noi aseară, că se grăbeau să se hodine”. 

Vasăzică dacă defunctul ar fi ascultat de rugămintea mamei sale de a intra și a se odihni, acum ar fi fost în viață împreună cu toată familia. Sau dacă doar o secundă ar fi întârziat plecarea (sau ar fi grăbit-o) ar fi fost acum în viață. 

Iată cum o secundă între viață și moarte este fragilul hotar.

Dar cum eu am vorbit despre destin și că la chemarea destinului nu poți spune absent, s-a întâmplat. S-a întâmplat pentru că așa trebuia să se întâmple.

Orice am face noi, orice ar zice cine ce-ar zice nu putem păcăli vorba străbună: „ce ți-e scris în frunte ți-e pus”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.