STIGMATIZAREA

Se știe că e foarte ușor să vorbești despre o chestiune care nu te privește și în care nu ești implicat. Poți să susții chestiunea în cauză, chiar cu argumente sau, dimpotrivă, poți s-o critici.

Dar când ești implicat fără voia ta lucrurile se pot schimba într-un mod radical.

Va să zică până mai azi am susținut toate măsurile luate de guvern pentru stăvilirea răspândirii virusului covid 19. Numai că decidenții au luat o măsură care mă afectează în mod direct și personal: au pus culoarea roșie pe județul în care locuiesc.

Inițial am fost de acord cu izolarea localității Gornet. Nu aveam de unde să știu că în mentalul colectiv, roșul pus pe întreg județul este sinonim cu stigmatizarea și că, dacă vrei să pleci în alt județ sau ai de gând să evadezi în vacanță, lumea te va ocoli, te va privi cu suspiciune și s-ar putea să nu găsești vreo pensiune sau vreun hotel care să te primească întru găzduire, atunci când vor vedea că mașina ta are numere de Prahova.

Hmm! Bre, guvernule, nu-i bine ceea ce ai făcut. Nu ai stigmatizat doar pe locuitorii din Gornet, ci ai stigmatizat întreg județul, deci inclusiv pe mine. Asta nu e drept!

Așa ceva nu se face!

(Visited 19 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.