AROGANTA PROSTIE BORFAȘĂ – VIOREL CATARAMĂ

Poate ați uitat. Viorel Cataramă a fost senator, vicepreședinte PNL, președintele Comisiei Economice a Senatului României, general-locotenent în Securitatea română şi şeful Serviciului de Informație Externă în DIE. În această calitate l-a însoțit pe Nicolae Ceauşescu în vizita sa în Iran.

De asemenea, senatorul Viorel a beneficiat de un credit de la defuncta Bancorex în valoare de 45 de mii de miliarde de lei, în condiţiile în care întreg bugetul României era de 41 de mii de miliarde de lei!

Declaraţiile privind calitățile mai sus pomenite aparţin însuşi senatorului-patron al S.C. „Elvila” şi susținător beneficiar-activ al celei mai mari escrocherii făptuite vreodată pe spinarea bietului român nevoiaş, păcălit, ca de atâtea alte ori, de către aceşti borfaşi „inteligenţi”, post-decembrişti, umflați pe banii noştri ca nişte zepeline gata să plesnească de bunăstare și huzur. Mă refer, desigur, la afacerea SAFI.

Deşteptul Cataramă, cu afirmaţiile sale, a crezut că ne dă pe spate şi că vom înghiți gogoașa. Se ştie că minciuna cea mai eficientă este adevărul însuşi. Exagerând matrapazlâcurile sale şi atribuțiunile pe care le-a avut în fosta securitate, el nu făcea decât să confirme ceea ce a devenit de notorietate publi-că. Spusele sale sunt adevăruri indubitabile!

Atitudinea lui Cataramă, afişată pe toate posturile de televiziune şi în presa scrisă, este o insultă la adresa noastră. Prezenţa lui în fruntea Comisiei Economice a Senatului dovedește încă o dată că în Parlamentul României postdecembriste domnește bunul plac, interesul personal și comunitatea de gașcă prăduitoare a foștilor și actualilor securiști.

Numele lui Viorel Cataramă a devenit celebru nu prin prestația sa de politician, de un diletantism hilar, împănat cu o arogantă prostie borfaşă, nici prin succesele sale manageriale, ci prin agresivitatea şi lipsa de scrupule cu care uzurpă poziţia preşedintelui PNL, Mircea Ionescu Quintus. Și, mai ales, prin spolierea investitorilor la FMOA-SAFI de câteva sute de miliarde de lei.

Jaful comis împotriva investitorilor la acest fond mutual a întrecut orice închipuire. Cea mai mare parte a banilor depuşi la FMOA-SAFI sunt preluați de firmele lui Viorel Cataramă și păgubaşii nu au nici o şansă în încercarea lor de a-și recupera banii pierduți.

Devalorizarea galopantă a leului a creat circumstanţe agravante pentru escrocheria SAFI. Băncile au mărit dobânda la depunerile populației. Investitorii SAFI ar dori să-şi retragă banii pentru a-i depune la bănci dar, printr-o manevră dibace, Viorel Cataramă nu le restituie decât maximum 10% din sumele la zi. Furt pe faţă!

Cu un cinism rar întâlnit, Viorel Cataramă îşi exprimă dezaprobarea şi revolta împotriva celor care încearcă să readucă în atenţia publică scandalul SAFI, considerând că se încearcă să se compromită cariera politică a vicepreşedintelui PNL. Nu se pune problema că investitorii ar fi tâmpiți pentru că, indiferent de ce ar face ei, nici CNVM, nici Garda Financiară, nici Poliția, nici Corpul de Control al Guvernului nu se ating de imunitatea senatorului liberal, vicepreşedintele PNL și preşedintele Comisiei Economice a Senatului. Problema care se pune este că Viorel Cataramă sfidează public şi bunul-simţ şi pe cei 160.000 de investitori care au crezut că în maxim un an lucrurile vor intra în normal.

Că senatorul Viorel nu a adus lucrurile la normal, aşa cum s-a angajat public, este mai mult decât evident. Ba şi-a mai pus și coada pe spinare, retrăgându-se din funcţia de preşedinte al SAFI. La paguba provocată se adaugă minciuna și, acum, laşitatea.

Grosimea obrazului domniei sale este greu de măsurat. Cu atât mai grea este această operaţiune cu cât gurița sa rosteşte şugubeţele cuvinte: „Voi continua să-mi fac datoria acolo (în Parlamentul României – n.m.) unde m-au trimis cei care m-au ales ca să-i reprezint, să le apăr interesele”. Aşa da, conştiinţă brează! Stai și te scarpini în creştetul capului: oare cine l-0 fi ales pe acest personaj, cu alura lui de reptilă umanoidă să-i reprezinte interesele în Senat? Că doar Viorel Cataramă nu a candidat independent, ci pe o listă propulsată în sus de cei interesaţi să aibă teşchereaua cât mai plină, indiferent pe ce căi şi de la cine. Parcă cineva spunea că banii nu au miros! Și nu ştia, sărmanul, ce adevăr grăieşte…

(Din volumul, în pregătire, „Prăduitori la vremea lor”) 

(Visited 70 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.