CÂND FACEM COPII ȘI CÂND FACEM SEX

Nu s-a stabilit ce este mai important în ecuaţia împerecherii: văzul, mirosul, simţul tactil, vibraţia celulei etc. Ele sunt accentuate şi particularizate în funcţie de individ. Toate astea capătă, cu adevărat, semnificaţii determinante, la modul conştient, întru potenţarea acţiunii şi, implicit, a plăcerii, numai când vorbim despre oameni.

Poate că sunteţi tentaţi să introduceţi în discuţie noţiunea de “iubire” ca factor de potenţare a actului procreativ. Ce este iubirea?
Toţi vorbim despre iubire, dar nimeni nu e în stare s-o definească. Iată de ce pot spune că iubirea este o noţiune abstractă şi relativă.
“Iubirea” este o noţiune care ţine de cultura morală a individului. “Oamenii” subculturali sau cu tulburări mintale (totul vine de la mental – nu există tulburări sexuale în sine – exhibiţionismul nu este o tulburare sexuală, ci tot mintală), nu au acces la cultura morală, ei trăiesc şi acţionează instinctual, precum animalele. Ceea ce-i deosebeşte de animale este capacitatea de a-şi formula articulat-verbal dorinţele (şi-atunci când o fac este destul de dificil să sesizezi o anumită coerenţă a spunerii lor). Sunt violatori cu un I.Q. ridicat, dar Un I.Q. ridicat nu înseamnă şi un comportament moral. Nivelul de inteligenţă este una, coerenţa gândirii lor este altceva, comportamentul moral aşişderea.
Un om lipsit de cultură morală, nu poate iubi, fiind mai apropiat de animalitatea instinctuală, decât de umanitatea raţională…
Imoralitatea ţine de comportamentul omului, nu de capacitatea lui de a simţi.

Prin extensie putem întreba: şi animalele pot iubi? Oare “afecţiunea” pisicii mele faţă de mine se numeşte iubire?

Dacă VREI să procreezi, nu este nevoie, neapărat, de iubire. Vă amintesc de însămânţarea artificială, foarte la modă cum.

Ca să fiu înţeles, iată un exemplu:
Am 3 module. În primul se află Herta Muller (pe care o iubesc – a luat premiul Nobel), în al doilea se află, să zicem, Shakira sau Beyonce, în al treilea modul sunt 2-3-4 (nu contează) lesbiene. Pentru PROCREERE, în care modul, din cele 3, voi intra? După teoriile unora ar trebui să intru în primul, pentru că acolo se află iubirea (ca factor întru potenţarea acţiunii ce urmează). Dacă vorbesc despre mine, pentru a face un copil, aş intra în modulul doi, pentru că acolo sunt toţi factorii potenţatori ai actului pe care-l voi executa. Modulul trei ar rămâne numai pentru potenţarea plăcerii. DACĂ PLĂCEREA ar lipsi, aş privi cele trei module ca pe nişte tablouri atârnate de pereţi fără să mă facă să simt, la nivelul organic, ceva. Căci, ce mai simte un eunuc atunci când intră în haremul sultanului

Dacă te duci cu organul erect numai pentru descărcare s-ar putea să alegi modul 3, deşi eu tot la doi aş „trage”. Dacă te duci cu intenția clară de a lăsa urmaşi, faci alegerea.

De ce în lumea animală o femelă se cuplează cu masculul cel mai puternic, cel mai falnic care tocmai a câştigat lupta cu rivalul său? Se spune că e selecţie naturală. Omul, care gândeşte, spune aşa: vreau un copil, dar vreau să-l fac cu o femeie bună şi frumoasă. Aceasta este Beyonce sau, mă rog, Shakira. Am spus că la ea/ele găseşti de toate, deci şi „ingredientele” necesare pentru a te îndrăgosti de ea/ele. La fel gândesc şi femeile care, la rândul lor, îşi aleg viitorul tată al copiilor lor.

P.S.: Am stabilit din capul locului, adică am făcut o convenţie pe formă că separăm omul (ca fiinţă superior organizată, în stare să gândească şi să conceptualizeze) de natura necuvântătoare. Că omul face parte din natură şi că tot ce ne înconjoară este natură, ştie orice copil de grădiniţă.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.