COVID 19 – EFECTE

Astăzi am făcut o plimbare pe ruta Ploiești – Cheia și retur.
Primul lucru pe care l-am observat a fost absența prostituatelor de pe traseu. Un lucru bun, mi-am zis. Ele pot răspândi cu ușurință criminalul virus Covid 19.

Continuându-mi starea meditativă, alimentată de muzica de la bord (Joe Cocker), mi-am dat seama că pandemia poate avea unele efecte pozitive în relația interumană, la care nu mă gândisem până acum. Va reașeza lumea și așa zisa socializare pe noi coordonate. Dacă aș fi cinic (ceea ce nu-mi stă în fire), având în vedere că el atacă mai ales persoanele vârstnice care au și alte boli asociate, înseamnă că va purifica planeta așa cum dintr-o livadă de meri elimini, primăvara, uscăturile.

În al doilea rând, după trecerea pandemiei, efectul de turmă va dispărea. Oamenii vor fi mai atenți în tentațiile lor de a se aduna în număr mare, în spații închise și chiar în cele deschise;

În al treilea rând tinerii (căsătoriți sau nu) au o oarecare explicabilă reticență în a mai face dragoste. Ceea ce înseamnă că natalitatea va scădea; prea devenise planeta noastră suprapopulată. 

Activitatea economică este aproape paralizată. Rezultă o mai mică poluare a atmosferei.

Sistemul sanitar, la nivel global, este îngenunchiat. Asta înseamnă că pe viitor toate statele vor acorda o mai mare atenție și resurse financiare sănătății.

Starea de urgență va disciplina într-o oarecare măsură populația. Vom fi mai atenți unde și cum ne răspândim gunoaiele planetare.

Cursa înarmărilor va încetini: vom înceta să încercăm a ne omorî unii pe alții prin războaie iraționale, militarizate.

Acest virus invizibil, Covid 19, este până la urmă benefic omenirii.

Și totuși cine/ce l-a generat în aceste scopuri? Pentru că eu nu cred în chestia cu șarpele și liliacul.

Părerea mea, cam cum ar veni… 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.