a-săruta-picioareleA săruta picioarele cuiva este, din punctul meu de vedere, una dintre cele mai dificile „probe” prin care poate să treacă o relaţie de iubire. Nu îmi amintesc să fi făcut asta, adică să-i sărut picioarele iubitei, decât o singură dată în viaţa mea.

Mie mi s-au sărutat picioarele, nu o dată, ci de mai multe ori. Mi s-au sărutat mâinile de nenumărate ori de către femei. Îmi amintesc că prima mea reacţie, spontană, a fost să-mi retrag mâna înspăimântat de sărutul firav al fetei care mă iubea. Atunci ea m-a privit cu uimire şi tot cu uimire m-a învăţat şi mi-a luminat mintea că şi mâinile unui bărbat pot fi sărutate cu drag, dacă acel bărbat este iubitul celei ce i le sărută. Cu greu, foarte greu am acceptat argumentul şi mi-am lăsat mâinile pradă buzelor ei senzuale.

Cu picioarele însă e o altă poveste. Picioarele sunt o componentă anatomică specială care are o cu totul altă semnificaţie, mult mai profundă şi mai plină de sensuri decât o pot avea mâinile. Mi-au fost sărutate cam de trei ori în toată viaţa mea. Primul sărut a fost al fostei mele soţii: un sărut umilitor, de implorare, o rugăminte coborâtă până la stadiul de umilinţă, de autoflagelare. Ştiu că am stat nepăsător, că am acceptat să mi le sărute, pentru că o consideram şi pentru că chiar era vinovată… A doua oară a fot un sărut scurt, tandru-mângâietor, din partea iubitei mele de acum 10 ani. Ultima oară s-a întâmplat anul acesta.
Problema nu este, după cum se vede, a lor, a femeilor, ci problema este a mea, la mine este problema. Adică eu nu pot să fac asta. O SINGURĂ DATĂ am făcut-o, sărutând picioarele ultimei mele iubite. Atât de greu mi-a fost, atât de greu mi-a venit s-o fac încât am simţit cum se revoltă întreaga mea fiinţă. I le-am sărutat, dar spre surprinderea mea, „iubita” nici nu observase. Adică nu a sesizat uriaşul efort pe care-l făcusem. Ceea ce pentru mine era un eveniment, pentru ea era un lucru firesc.

Mie îmi vine foarte greu, dacă nu imposibil, să sărut picioarele unei femei. Am motivele mele pe care mă abţin să le dezvolt aici. Sunt prea intime. Consider însă că este una dintre cele mai importante dovezi de iubire pe care poţi să o dai, atunci când iubeşti pe cineva.

Incoming search terms:

  • at sarut picioarele undiau stat mp3 (1)
  • cand un barbat iti saruta talpia (1)
  • sarutul picioarelor (1)
Gheorghe BURDUJAN2016a săruta picioareleA săruta picioarele cuiva este, din punctul meu de vedere, una dintre cele mai dificile „probe” prin care poate să treacă o relaţie de iubire. Nu îmi amintesc să fi făcut asta, adică să-i sărut picioarele iubitei, decât o singură dată în viaţa mea. Mie mi s-au sărutat picioarele, nu..."Când mă analizez, mă detest. Când mă compar, mă prefer!"