AM AUZIT CĂ PE AICI SE-NTÂMPLĂ MINUNI

minuneAm auzit, de fapt am citit nu mai ştiu pe unde, că p-aici, pe facebook se întâmplă tot felul de minuni.
Minunea, după dicţionar, înseamnă:
MINÚNE ~i f. 1) Fenomen iesit din comun; fapt supranatural; minunătie; miracol.
Deci, prima mea reacţie a fost de uimire. Cum adică se întâmplă minuni pe un site de socializare. Apoi, colindând diverse profile (sau profiluri) şi citind diverse bloguri pe la unii/unele pe la alţii/altele m-am cam dumirit.
Oamenii se referă în general la iubire, dar şi la prietenii deosebite, la diverse coincidenţe de zodii, caractere şi situaţii, la oameni buni, dar şi la oameni răi, la bârfe, dar şi atunci când e vorba de laude justificate sau nu.
De pildă un bărbat vede o femeie frumoasă (dacă mai e şi dezbrăcată e ok.!), pe un anume profil. Wow! Exclamă el, plin de extaz. Ce seeeexi! Pentru acel bărbat, această descoperire este o minune. Altcineva se entuziasmează în faţa unui text, a unei poezii sau a unei opere de artă. Wow!, va zice, este aşa şi pe dincolo. Totul la superlativ, că altfel se jenează să spună… Adică omul se minunează. Şi tot aşa, dar cel mai mult şi mai mult oamenii se minunează (şi eu la rândul meu) în faţa iubirii virtuale. Cum e posibil? Oare e posibil să existe aşa ceva? Din câte am văzut eu, de fapt am întrezărit şi am dedus, acest fenomen există şi chiar se întâmplă destul de des. Dar este iubirea o minune? Depinde cum este acea iubire, depinde de protagoniştii care o trăiesc, depinde de durata ei, de validitatea ei şi, ceea ce este mai important decât orice, depinde dacă ea rămâne doar la stadiul virtual sau are capacitatea şi încărcătura energetică, pozitivă şi necesară să se transpună în realitatea de zi cu zi. Adică să devină cu adevărat o iubire reală. Aici mă opresc, pentru că nu am prea văzut pe unde am colindat (puţin, a adevărat), ca acest lucru să se fi întâmplat. Poate că există şi încă nu am aflat eu.
Pot spune, în concluzie, că da, pe aici se pot întâmplă tot felul de minuni.
Şi bârfa, deşi este o abdicare de la bunul simţ şi de la morala convieţuirii în societate, poate să fie o minune prin intensitatea ei şi prin pasiunea cu care unii/unele o practică.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.