MĂ DESPART DE ION CRISTOIU – PERVERTIREA VALORILOR

Razvan-TheodorescuL-am admirat pe Ion Cristoiu ca scriitor, dar și ca analist politic, ca formator de opinie. Deseori îmi regăseam gândurile, cuvintele, atitudinea în spusele domniei sale. Până de curând, când l-am auzit rostind că Președintele Klaus Iohannis ar fi un atentat la siguranța națională cu fiecare zi în care se află la Cotroceni. Cum poți să afirmi o asemenea enormitate? Când șeful actual al statului este singurul care mai ține drapelul democrației în România căzută acum sub pulpana roșie a pesediștilor?…

Apoi întrebările lui aparent puerile, dar cu vădit substrat de răutate și manipulare: „Demonstranții de la Guvernul României aveau lasere? Dar de unde le aveau?” Sau „aveau telefoane cu luminițe? Dar cine le-a dat?”

Sintagma „pervertirea valorilor” nu se rezumă doar la Ion Cristoiu. Sunt nenumărate exemple. Încă două mai pomenesc aici, pentru că acestea mi-au dat o stare de tristă buimăceală: scriitorul Tudor Octavian și academicianul Răzvan Theodorescu. Aceștia apar frecvent la România tv (cel mai infect post de televiziune din România) susținând punctele de vedere, vădit manipulatoare ale moderatorilor sau și le expun pe ale lor, mereu și programat atacând-ul pe șeful statului. De ce o fac? Simplu: pentru un pumn de arginți.

Îi vom re-găsi (dacă neantul nu-i va spulbera) în lada de gunoi a istoriei…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.