CEEA CE MĂ REVOLTĂ

a-fi-inselatO emisiune TV. Mi-am amintit fragmente şi frânturi din viaţă. Rămăşiţe de gânduri uitate prin diverse colţuri ale minţii au prins contur alarmându-mi conştiinţa din dotare.
Povestind asta (și din alte texte pe care le-am postat sau pe ecare le voi scrie) veți înțelege, sper, de ce eu sunt „ușor misogin”, cum mi-a declarat o prietenă de facebook.

Despre ce e vorba? Avem 4 personaje, două familii prietene. Emisiune regizată, dar caz real, reţinem ideea.
Într-o familie există şi doi copii rezultaţi în urma a 23 de ani de convieţuire. În cealaltă nu reiese că ar fi fost vorba de vreun copil. În schimb era vorba despre o blondă căsătorită cu un domn care lucra prin Spania pentru bănăstarea soţiei sale. În timp ce el muncea departe de ţară, măgarul din familia prietenă „o face fericită” pe blonda rămasă acasă, deci, cam cum ar veni pe „soţia prietenului meu”. Măgarul face o adevărată obsesie pentru blonda în călduri. Sunt critic faţă de ea, pentru că îşi căutase fericirea şi în alte braţe (încă vreo 2-3 masculi) nu doar între braţele măgarului.

Soţia măgarului plăteşte detectivi şi se află toată povestea.

De ce sunt yo revoltat?
1. a) Ştiu de la mama (Dumnezeu s-o ierte!) două vorbe: „dacă o căţea nu ridică-n sus coada, câinele nu o miroase” şi „dacă o femeie vrea, te poate înşela şi cu tine de mână”.
b) „Bărbatul e dator să încerce” este o altă vorbă înţeleaptă. Da, dar nu se cade să încerci cu femeia altuia, mai ales cu femeia prietenului tău. Deci, eşti un măgar dacă o faci;
2. Un bărbat bine intenţionat, un domn în adevăratul sens al cuvântului (aşa l-am perceput eu) se duce să lucreze în Spania pentru a-şi face fericită soţia construindu-i acesteia o casă frumoasă cu etaj, cumpărându-i maşină şi toate cele necesare unui trai mai mult decât decent. De ce trage el din greu? Pentru că e bou! (ca să parafrazez o parodie). Femeia lui, după cum s-a văzut, nu merita sacrificiul său.
3. Ea, blonda, cu o nevoie acută de sex, o adevărată curvă deghizată-n doamnă!
4. Amorezii, lipsţi de moralitate, de demnitate, de coloană vertebrală.
5 Soţii înşelaţi, doi oameni morali, pătrunşi de responsabilitatea pentru familiile lor.
Eh, să n-o mai lungesc că ştiţi voi cum devine chestia.

Există însă un moment crucial în povestea asta: Femeia înşelată, la un moment dat, în toiul scandalului provocat de prinderea amanţilor asupra faptului, se dezbracă în faţa propriului soţ (nu de tot, că era frig afară!) şi-i pune acestuia întrebarea: „Ce are, mă, ea şi eu nu am?”

Deci: „Ce are, mă, ea şi eu nu am?” E clar că femeia nu înţelege mecanismele vieţii. Face parte din categoria acelor femei „istorice” care îşi imaginează şi care gândesc că a avea o găură şi dOO ţâţe înseamnă că eşti la fel cu toate femeile din lume. Anatomic, da, eşti la fel. Dar o femeie adevărată nu înseamnă anatomie pură. După cum nici bărbatul adevărat nu se măsoară prin cantitatea de muşchi pe care o posedă.
De aici pleacă multe drame ale lumii moderne. După 23 de ani de convieţuire, timp în care a născut de două ori, a uitat să mai fie femeie pentru bărbatul său.

Un sfat pentru femei şi unul pentru bărbaţi:
– Femeilor, dacă sunteţi măritate (şi chiar dacă nu), încetaţi să mai fiţi femei istorice şi să faceţi dragoste istorică. Asta dacă ţineţi la durabilitatea relaţiei vosatre;
– Bărbaţilor, nu fiţi boi, nu vă distrugeţi sănătatea şi viaţa muncind pe brânci pentru a construi palate femeilor care nu vă merită. Palatul se va dovedi a fi în final propriul vostru cavou. A fi inselat, pentru unii barbați, este o predestinare…

(Visited 44 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.