SCRISORILE VALENTINEI (II)

scrisorile-valentinei-2-gheorghe-burdujanMotto: Am primit aceste scrisori de la o persoană de sex feminin care m-a rugat să i le public pe blogul meu, deoarece ea nu are un blog şi nici cont pe facebook. Scrisorile sunt adresate fostului iubit. M-au impresionat, aşa că m-am hotărât să-i îndeplinesc dorinţa. A DOUA SCRISOARE

 

„APEL LA MODESTIE

Fii modest, dragul meu. Este o condiţie de a trăi în normalitatea unei realităţi evidente.
Pentru că tot ceea ce faci tu, tot ceea ce ai făcut in viaţa ta este pus sub semnul mediocrităţii şi al submediocrităţii.

Banii pe care îi ai, pe care i-ai făcut şi îi faci, aurul pe care l-ai strâns şi pe care îl strângi s-a bazat şi se bazează numai şi numai pe frumuseţea ta fizică şi pe relaţiile pe care le-ai avut şi le ai cu femeile (de regulă mai în vârstă decât tine).
Ţi-ai speculat frumuseţea fizică, un dar de la natură, la maximum. Folosindu-te de ea, ai călcat peste cadavre, ai distrus destine, ai îmbolnăvit inimi, ai minţit şi dus în eroare simţămintele curate ale tuturor acelora care au făcut imprudenţa de a se îndrăgosti de tine. Pe toate le-ai distrus într-un fel sau altul.

Imaginează-ţi, dacă ai fi fost un maidanez jigărit, ce ai fi realizat tu în viaţă? Pune-ţi mereu această întrebare pentru a intra în graniţele modestiei de bun simţ. Şi mulţumeşte-i lui Dumnezeu că ţi-a dat frumuseţe fizică. Că alte calităţi care să te îmbogăţească nu prea ai. Şi astfel vei înţelege că nu e bine să mai râzi de oamenii săraci, care nu au posibilităţile tale fizice de a face bani…

(Visited 39 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.