SIRENA DE FACEBOOK

sirena-de-facebook-gheorghe-burdujanDe regulă e femeie, că deh!, e de genul feminin.Dar există şi bărbaţi care seamănă cu o sirenă având caracteristicile comportamentale ale acesteia.

CE ESTE SIRENA ŞI CE VREA EA?
Explicaţia pe care o dă DEX este următoarea:
„Femeie care ademenea navigatorii în locuri periculoase, unde aceştia îşi găseau moartea. 2) fig. Femeie care ademeneşte prin graţiile şi farmecul său”.
Deci, dOO lucruri sunt de remarcat la o sirenă: are graţii şi are farmec! Carevasăzică nu oricine poate să fie sirenă, ci numai femeile frumoase care practică jocul periculos al sirenei pentru a-i atrage pe navigatorii internauţi în scopuri nu tocmai ortodoxe. Pentru ea nu contează dacă omul vizat e însurat şi are familie şi că prezenţa sa în viaţa familiei omului respectiv îi poate destructura aceluia echilibrul şi îi poate distruge familia. Ea, conştientă de graţiile sale, vrea să distrugă, pentru că aşa îi stă în fire. Sirena este, prin natura sa, ucigaşă de suflete! Ea îşi urmăreşre interesu-i egoist, confortul propriei sale persoane, fie că vorbim de cel material şi/sau spiritual, fie că vorbim de unul mercantil generat de gura lumii care spune: „ia uite că l-a avut şi pe ăla/aia. E tare tipa/tipul.” Ea vrea în permanenţă să-şi verifice capacităţile de seducţie, pentru că ăsta este rostul ei pe pământ şi pe internet. În acest scop uzează de tot arsenalul de mijloace: de la poze, cadouri, promisiuni, bloguri cu dedicaţie, cuvinte aluzive, declaraţii mai mult sau mai puţin mascate etc. la vrăjeala, aparent nevinovată, din mesageria privată şi de pe mess…
Ea nu realizează faptul că dacă eşti frumoasă nu ai niciun merit şi nu se cade să faci din asta un caz, o laudă de sine. Este meritul naturii, al lui Dumnezeu că te-a înzestrat cu frumuseţe. Divinitatea are un plan cu fiecare dintre noi, ştie ce face. Ţi-a dat frumuseţe fizică, dar ţi-a luat altceva. Există o lege a compensaţiei (ca în nufărul lui Blaga). De regulă Fiinţa frumoasă fizic nu are scrupule, nici principii, este sadică şi teroristă.
Dacă eşti un om care luptă pentru bunăstarea propriei tale persoane este normal, în legea firii. Dar, dacă o faci doar pentru palmares (ca să afle lumea) şi doar pentru a acumula cu asupra de măsură (fie că vorbim de avere, fie că vorbim de galeria sufletelor-victime), fără nicio implicare emoţională autentică, atunci se cheamă că eşti lipsit de moralitate. Fiinţa morală, cu onoare, este o fiinţă frumoasă, indiferent cum arată. Opusul ei este rebutul convieţuirii în comunitate.

Nu e meritul tău că eşti frumos/frumoasă, dar e meritul tău dacă ai ştiut să-ţi şlefuieşti spiritul şi să-ţi faci interioritatea Fiinţei tale un loc al tuturor frumuseţilor, al principiilor curate şi al moralităţii în care te simţi tu bine şi oricine ar avea privilegiul să-ţi pătrundă în Casa Sufletului.

(Visited 91 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.