MINUNEA CE MI S-A-NTÂMPLAT!

Sunt convins că fiecare om are îngerul său păzitor. Eu am o îngeră. Sau poate că cineva acolo sus mă iubește…

Vara aceasta am colindat mult prin țară. Am făcut Cheile Bicazului, dealurile, văile și munții de prin partea Topliței căutând mormântul tatălui (la înmormântarea căruia nu am reușit să ajung din cauze obiective), Muzeul Sadoveanu, mănăstiri și biserici demne de a fi vizitate. Dar pe unde n-am umblat…

Minunea care mi s-a întâmplat nu a fost în peregrinările mele lungi și cu multe peripeții, ci chiar lângă casa-n care locuiesc.

În ce a constat minunea? Despre ce e vorba-n propoziție? Într-una din zilele săptămânii trecute mă urc în mașină și dau să plec cu oarece treburi prin oraș. Bag a-ntâia și când să bag a doua, trosc mi se duce piciorul stâng cu tot cu pedală la podea. Nu vă explic ce spaimă am tras (cine e șofer, cunoaște). M-am târât ușor, din inerția primei viteze, până am reușit să urc mașina pe un trotuar, cam la 200 de metri de casă. Ce să fie? Am încercat să-mi revin și să-mi păstrez calmul. Pedala de la ambreiaj era moartă, nu mai lucra. Nu intru în amănunte tehnice. Am încuiat mașina, am venit acasă și am început să mă documentez temeinic. Am aflat multe: ba că e discul, ba că e placa de presiune, ba că trebuie să schimb tot kit-ul de ambreiaj etc. etc. O concluzie se contura cu claritate: trebuia s-o urc pe platformă și s-o duc la un service (o grămadă de bani!).

Printre alte cauze ar fi fost și posibilitatea să se fi rupt cablul de ambreiaj. A doua zi am cercetat mașina minuțios. Într-adevăr: cablul de la ambreiaj se rupsese. S-o duc pe o platformă era peste puterile mele financiare. Apoi service-ul m-ar fi costat altă sumă (ăștia mi-au spus că trebuie dată cutia de viteze jos, că va trebui umblat la placa de presiune etc. Așa că am decis să-mi repar singur mașina, să-i schimb eu cablul de ambreiaj, acolo, pe loc, unde-o lăsasem. Am cumpărat un cablu nou. Trei zile m-am chinuit, dar am reușit.

Acum îmi vin în cap întrebările cele grele: dacă se rupea cablul în timp ce urcam Cheile Bicazului, dacă se rupea pe coclaurile din Toplița, dacă se rupea în timp ce rulam cu viteză pe vreo șosea pustie, dacă noaptea, dacă, dacă?… Și să nu ai la tine un cablu nou, ca să-l schimbi pe acela rupt.

Așadar, faptul că mi s-a rupt cablul la două sute de metri lângă casă consider că este o minune, o  mare minune ce mi s-a-ntâmplat!

(Visited 55 times, 1 visits today)