CĂSĂTORIE PRIN BILEȚELE PENTRU SEX

Am vizionat recent, la televizor,  un interviu cu o femeie aflată în puşcărie. Ăştia de la tv erau foarte impresionaţi de „sensibilitatea”, de „singurătatea”, de „blândeţea” de „gingăşia”, de lacrimile, de „soarta nedreaptă” (bineînţeles!), şi de dreak mai ştie ce adjective atribuite distinsei puşcăriaşe.

De ce distinsă?

Pentru că nu voia să-şi spună numele dar apărea la televizor s-o vadă ţara întreagă (şi peste hotare, dacă nu-i cu supărare). Pentru că, zicea ea, este „doctor în economie”! Pentru că, zicea ea, „este frumoasă”, pentru că, zicea ea, este „mândră şi mulţumită cu ceea ce este şi cu ceea ce a reuşit în viaţă, cu pregătirea ei”. Pentru că, zicea ea, bla-bla-bla şi bla-bla. Putea să zică orice că tu, ca privitor, nu aveai nicio dovadă că ceea ce zice este şi adevărat. Mai ales dacă erai atent la „stilul” discursului său.

Carevasăzică era „doctor în economie”. Făcea 4 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Era căsătorită. Soţul său, ca și ea, era deținut pentru acelaşi motiv. Dar, bineînţeles, amândoi erau nevinovaţi şi curaţi ca lacrima.

„Doamna” noastră este întrebată: cât mai aveţi de stat in închisoare? „Nu ştiu, răspunde ea, că mai sunt nişte dosare pe rol, care vin din urmă şi eu nu am încredere că justiţia funcţionează corect. S-ar putea ca şederea mea să se lungească”. A lucrat (şi) prin Viena (Dumnezeu ştie ce a făcut, ce a lucrat şi pe unde, pe la cine – că nouă nu ni s-a spus). Are un copil. Ştiţi unde face şcoala? În Austria!

A fost căsătorită, dar a divorţat. S-a recăsătorit în închisoare. Ştiţi după cât timp de la divorţ? După 2 luni! Cum l-a cunoscut pe actualul soţ (puşcăriaş şi el – 7 ani!)? Prin bileţele şi prin faptul că i-a fost recomandată ca o „femeie extraordinară şi prin faptul că a creat în jurul ei o adevărată beatitudine”.

Acuma vin şi yo ca prostu’ şi întreb: oare ce căsătorie poate fi aceasta prin bileţele? Oare ce dragoste măreaţă poate fi? Oare de ce a făcut-o? De ce-şi neglija familia la vorbitor acordându-i mai mult timp acestui nou soţ? Singură ne dă şi răspunsul: „au parte de intimitate 48 de ore într-un weekend”. Deci pentru sex!

Ce m-a intrigat la această femeie a fost exagerata laudă de sine. Ea era „extraordinară” (termenul îi aparţine, folosindu-l de mai multe ori în propria descriere): „sunt o femeie extraordinară”, „am o pregătire extraordinară”, „am creat în jurul meu o beatitudine” (aşa s-a îndrăgostit soţul actual de ea – ca să vezi…), „am o familie extraordinară, am un copil extraordinar, o moralitate exemplară, sunt frumoasă” (şi nu era – garantez) etc. etc.

În final, mai este întrebată o dată: cât credeţi că veţi mai sta în puşcărie? „Cam 2 ani. (în debutul interviului spunea altceva), că am făcut şi am dres, am reclamat, am cerut, am solicitat etc., dar nu cred că justiţia e corectă”. 

Care este morala acestui caz? Oameni buni, în închisori sunt numai oameni nevinovaţi, extraordinari, de o moralitate exemplară, nişte îngeri, ce să mai vorbim. Numai noi, cei aflaţi în libertate şi care nu am avut niciodată probleme cu legea suntem nişte nenorociţi ordinari ce încearcă să ducă o viaţă cinstită, fără delapidări, fără evaziuni fiscale, fără hoţii şi alte alea supuse legii penale/civile. Aşa stând lucrurile ar trebui să schimbăm locurile, să intrăm noi în puşcării, iar puşcăriaşii să fie eliberaţi de îndată să se bucure de tot ceea ce au furat şi dosit prin conturi secrete, prin căsuțe poștale de peste hotare, pe la rude, pe la prieteni sub formă de împrumut etc.

Deci, încă o dată zic: haideţi fraţilor în puşcărie, că acolo-i locul nostru. Acolo sunt/au fost genii ai literaturii şi ai culturii universale precum George Becali, Dan Voiculescu, Borcea, Copos, MM Stoica şi mulţi alţii care sunt şi care vor urma…

Sensul acestui „demers jurnalistic” al televiziunii respective mie îmi este neclar.

(Visited 142 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.