CÂND TE OMOARĂ UN STRĂIN LA TINE-N ȚARĂ

Eu nu sunt rasist, dar întotdeauna am avut un mare semn de întrebare cu privire la existența arabilor și a chinezilor în lumea afacerilor din România. Cum au ajuns aceștia să practice comerțul pe teritoriul țării noastre este un alt semn de întrebare. Ăștia nu fac afaceri de anvergură, nu dețin spații mari de producție în care să fie angajați muncitori români, justificându-și astfel existența pe teritoriul țării noastre, nu, ei, de regulă au de vândut câte ceva către românul prost și credul care le cumpără produsele dubioase și de proastă calitate distribuite prin diverse chioșcuri și magazine mici de cartier.

Profitând de actuala pandemie, de slaba vigilență a organelor de control și avizare, de lipsa alcoolului sanitar de pe piață, doi arabi s-au apucat să facă spirt medicinal folosind alcool metilic, apă și vopsea de ouă. Concentrația de alcool metilic era de 300 de ori mai mare decât cea letală. Zece persoane au murit consumând această substanță. Alte două decese sunt suspecte din același motiv. Și cine știe câte vor mai fi, pentru că scandalul este abia la început. Ce minte diabolică se poate gândi la câștiguri bănești prin uciderea oamenilor. O minte bolnavă de îmbogățire, o minte criminală!

Pe de altă parte este adevărat că alcoolul, fie etilic fie metilic, nu este destinat consumului pe cale orală. Dar iată că sunt persoane care din lipsă de bani (spirtul fiind mai ieftin) îl beau în loc de palincă sau de alte „tării”.

Zuhair Abdel Nabi Ali Dawoud, zis Zaher, și Ahmed Fuad – cei doi arabi acuzați de ucidere din culpă în cazul celor 10 persoane care au murit după ce au băut spirt contrafăcut, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Hamude, un al treilea inculpat în același dosar și fiul unuia dintre cei doi arabi, este de negăsit. În prezent acesta este căutat de poliție.

Crima tot crimă este indiferent cine te omoară. Dar când te omoară un străin la tine-n țară este greu de suportat, chit că nu mai trăiești ca să-ți exprimi revolta.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.