DOUĂ MILIARDE PENTRU O ILUZIE ȘI-UN VIS

Vedeta zilelor astea este bătrâna de 80 de ani care a crezut într-o iluzie și-n împlinirea unui vis.

A fost acostată pe stradă de către o panaramă tatuată, siliconată și plină de botox care i-a umplut capul cu tot felul de complimente propunându-i, în final, să participe, la Paris, la o prezentare de modă și alte chestii că e taaaare fotogenică și ar arăta extrem de bine pe un podium ca manechin.

Bătrâna a mușcat momeala și a fost, astfel, „ușurată” de aproape două miliarde de lei vechi (vreo 35.000 de euro – un fleac!).

Ce am învățat eu din această întâmplare reală:

  1. Este rău să fii rupt de realitatea ființei tale trupești și să te crezi prințesă sau prinț la 8o de ani, când de fapt oglinda și cartea de identitate te arată așa cum ești;
  2. Este bine că sufletul tău nu are vârstă și că poate să-și proiecteze, încă, vise și iluzii;
  3. Nu e bine deloc să fii credul/ă;
  4. Când pleci de-acasă privește-te în oglindă și amintește-ți de buletin, ca să ai mintea limpede;
  5. Informează-te! E cel mai important lucru!

Mie mi-a plăcut această bătrână. Și iată de ce: a fost întrebată: „vă mai doriți, mai visați să mergeți la Paris să prezentați moda pe un podium”. Răspunsul ei este uluitor, oricum pe mine m-a surprins în mod plăcut: „dar ce să nu-mi doresc, de ce să nu visez? Orice femeie își dorește un astfel de lucru, visează la așa ceva…”. Adică, subliminal, transmitea ideea că atunci când ai un vis, un ideal, nu contează cât ai de plătit pentru a-l atinge și că pierderea acelei sume uriașe de bani este mai puțin importantă decât ne-împlinirea visului.

Pe de altă parte ideea panaramei tatuate este genială. Cred că dacă ar fi dus-o pe bătrână la Paris, i-ar fi dat un șampon în mână și i-ar fi făcut o poză la Turnul Eiffel, bătrâna ar fi fost mulțumită și nu ar mai fi reclamat-o la Poliție.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.