FEMEIA STILETTO

Un sondaj făcut pe 1.200 de femei arată că 93% dintre acestea susțin că se simt mai sexy și mai feminine atunci când poartă tocuri, 88% spun că se simt mai stilate, iar 77% cred ca tocurile le fac să pară mai slabe.

Pentru că nu renunță la tocurile înalte, din ce în ce mai multe femei au nevoie de operații pentru înlocuirea articulațiilor uzate. Altfel spus, femeile sunt dispuse să-și sacrifice sănătatea în schimbul câtorva ore în care să se simtă mai bine în pielea lor. Ca să nu mai vorbim că femeile stiletto își chinuiesc picioarele și se vor trezi la bătrânețe cu degetele de la picioare deformate și cu monturi.

Femeile își doresc să impresioneze, să fie admirate, să fie mereu frumoase.

Pantofii cu toc înalt creează iluzia de siluetă mai suplă, mai înaltă și sporesc puterea de seducție. Orice femeie care poartă pantofi cu toc înalt pare mai încrezătoare și are impresia că oferă imaginea unei femei libere care își asumă pe deplin senzualitatea.

Medicii recomandă totuși, pentru doritoare, ca pantofii cu un toc mai mare de 5 centimetri să fie purtați cel mult două ore. 

Am tocuri, sunt mai elegantă! Asta gândesc femeile care s-au obișnuit să poarte tocuri toată ziua, indiferent că uneori nu se simt tocmai confortabil. Sunt femei care poartă tocuri și atunci când conduc mașina, ceea ce este o mare greșeală, ca să nu zic prostie. Ele vor să fie în orice moment cât mai atractive, dar în cazul ăsta ele devin un real pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

Tocurile pot fi o tortură pentru unele femei, mai ales dacă nu sunt obișnuite să meargă frecvent pe ele. Deseori, chiar și o simplă plimbare de o oră în pantofi cu toc înalt poate cauza inflamații, umflarea gleznelor și dureri de picioare. 

Fără îndoială că efectul creat de tocurile înalte este unul pozitiv, ele atrag privirile oamenilor. Contează însă și aspectul pantofilor, să nu fie unul dizgrațios (ca al unor pantofi masivi). În ceea ce privește feminitatea, o femeie poate fi mai feminină dacă își dorește asta cu adevărat, cu sau fără pantofi cu toc înalt.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.