ȘTIREA CORECTĂ: RAED ARAFAT DESPRE CARANTINA TOTALĂ

Multă lume este alarmată despre această de pe toate canalele media și care se va aplica începând de astăzi, 28.03.2021.

Este adevărat că s-a vorbit, la nivel decizional, despre măsuri noi de prevenire și restricții din ce în ce mai dure, având în vedere că situația din România și din toată Europa se complică și numărul de infectări crește considerabil. Oamenii se tem, pe bună dreptate, de posibilitatea impunerii unui unui lockdown la nivel național.

Care este de fapt știrea corectă?

În funcție de rata de incidență din localitatea din care provin, oamenii trebuie să respecte diferite măsuri care vizează circulația în afara locuinței. Dci u total, la nivel național, ci numai în anumite localități.

Astfel:

Raed Arafat a spus clar că „Măsurile care se iau la peste 4 la mie și la peste 7,5 la mie sunt suplimentare, decise tocmai pentru a evita un lockdown total și să ajungem să avem o problemă dacă nu luăm aceste măsuri de reducere a mobilității și a contactului.

Toata lumea, de la premier la președinte, toți am zis că nu se dorește un lockdown total. Dar masuri in zonele unde avem peste 4 la mie, peste 7,5 , punctuale, de carantinare zonală, locală, au ca efect sa reducă creșterea cazurilor si a impactului virusului”.

Raed Arafat, șeful DSU este totuși optimist și spune că oamenii se vor adapta noilor măsuri și vor deveni mai responsabili, așa cum s-a întâmplat și în alte țări, unde erau nevoiți să respecte măsuri mult mai grele și mai dure în ciuda protestelor stradale tot mai numeroase, explicabile de altfel. Nimeni nu-și dorește o revenire la starea de urgență.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.