DE CE SE TUND FEMEILE – FEMEI FEMININE

Pentru că vor să fie bărbaţi, pentru că regretă că sunt femei!

De ce nu mai vor să fie ele femei feminine? Sigur că definirea sexualităţii nu stă în păr, dar podoaba capilară este unul dintre atributele esenţiale ale FEMINITĂŢII! Feminitatea nu este sinonimă cu femeia, deşi termenul de la aceasta derivă. Am văzut şi “bărbaţi feminini”. De regulă aceştia sunt gentelmani!
Femeia îşi imaginează că, astfel, e “modernă”, că e în modă, în curent cu tendinţele şi cu cerinţele etc. (poţi fi astfel şi cu părul lung!), uitând că bărbaţilor nu asta le place, nu asta doresc şi aşteaptă ei de la o femeie. De ce există femei pe pământ? Pentru bărbaţi! De ce există bărbaţi pe pământ? Pentru femei! D-aia nu avem cu toţii acelaşi sex! D-aia lumea nu e unisexuată! Lucrurile sunt identice şi în lumea animală. Da ce, aţi văzut voi vreo exponentă a lumii animale, vreo maimuţă, vreo găină, vreo căprioară sau girafă că se duce la coafor? E drept că nici viceversa n-am văzut. Aşa ceva nu există ! Natura este înţeleaptă. Numai noi, oamenii, vrem s-o călărim şi să-i deturnăm sensurile…
Când o femeie se tunde pierde mai multe atuuri în faţa bărbatului, pentru că niciodată o femeie nu a fost şi nu va fi superioară bărbatului! În niciun domeniu, în nici o formulă existenţială, oricât s-ar strădui ea să mă contrazică. Excepţia întăreşte regula!
Renunţând la podoaba capilară (observaţi că nu-i spun păr, pentru că păr are toată lumea şi peste tot…), femeia renunţă, fără să-şi dea seama ( ?! ) la una dintre cele mai redutabile arme de cucerire a unui bărbat…

Părul scurt face ca figura să fie proeminentă. Nasul, pomeţii şi gura devin dintr-o dată mai mari, mai «osoase», capătă (chiar dacă nu au) linii «masculinoide». Profilul este mai «bărbătos». Dar, mai ales, mustaţa, devine, dintr-o dată, vizibilă, pentru că privirea nu-ţi mai este atrasă de podoaba capilară, acum inexistentă, ci ţi se fixează pe mustaţa femeii (toate au mustaţă! ). Apoi chipul femeii este static, văduvit de unduirile vrăjelnice ale unei podoabe capilare inelate sau nu, obligatoriu îngrijită…

Am auzit femei motivându-şi gestul prin: «lipsa de timp», «e mai practic», «mai uşor de întreţinut», «mai modern» etc. Toate aceste motivaţii sunt false!
Priviţi cu atenţie în jurul vostru: veţi vedea că femeile care se tund sunt acelea care, de regulă, au încheiat un capitol al existenţei lor. Sunt căsătorite (sau au fost), au obligatoriu un copil sau mai mulţi. Prin ricoşeu, părul lung devine, astfel, un accesoriu al fiinţei tinere biologic, al perioadei de maximă activitate hormonală când femeia este vizibil interesată să fie re-cunoscută de către bărbat, în primul rând, CA FEMEIE, şi apoi ca altceva (ca eventuală posesoare a unui statut social deosebit).

Mai există un argument, tot fals, pe care ele îl invocă : «Mi se răreşte părul», «mi se toceşte la vârfuri», «îmi cade», «nu stă cum îl pun» etc.
Podoaba capilară nu-ţi creşte dacă o tunzi! Nici dacă te razi nu vei determina părul să-ţi crească, dacă el e pus pe cădere. Dacă ar fi aşa nu ar mai exista bărbaţi cu chelie care sunt deliciul acestei vieţi (eu sunt şeful lor!), aşa cum sunt femeile cu cracii până-n plombe şi cu fundul bombat (dar şi cu părul lung, fumătoare şi purtătoare de hochelari… ).

În rest toate ţin de pre-disponibilitatea voastră de a vă îngriji şi de a face acest gest, esenţialmente necesar, într-un mod discret astfel ca partenerul vostru de viaţă să n-o simtă, ci să se extazieze în faţa feminităţii voastre.

Asta dacă (mai) vreţi să fiţi FEMEI. Şi dacă se (mai) poate FEMEI FEMININE!

(Visited 516 times, 1 visits today)

12 thoughts on “DE CE SE TUND FEMEILE – FEMEI FEMININE

 1. Gheorghe „bă” Gheorghe….. Vai de voi ăștia cu gândirea asta. Ce crezi am parul lung dar hai sa fim mai buni zic…. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

 2. După 15 ani de căsnicie in care am fost si bărbat si femeie in casa si el ma tratat ca pe un gunoi , ca pe un nimeni ….. Am decis sa ma tund scurt ! De ce ? Nu știu ! Poate pentru ca am ajuns sa ma simt mai masculină din moment ce eu mut mobila , vopsesc gardurile si car bagajele ! Chestia este ca sunt varza , sunt rănită , sunt dezamagita si imi dau seama ca i-am oferit cei mai frumoși ani ai mei unui ratat cu pretentii de rege …. maine ma tund scurt ca asa am eu chef , pentru ca sunt BARBATA in pana mea ! Si pe soacră-mea as scuipa-o doar pentru faptul ca a crescut si născut un bou si tot pe mine ma critica !

 3. Întrebarea asta este pusă de un novice. Dacă aţi şti câte motive ar avea o femeie să se tundă. Nu mă refer la cele care uită de ele însele, ci mă refer la acelea care au reale probleme cu părul lor şi mai puţin le pasă ce spune unul şi altul. Uneori e o chestune de sănătate pe care bărbaţii o înţeleg mai greu. Chiar şi unele femei. No ofense!

 4. nu vreau sa fiu rautaciosa, departe de mine aceasta intentie! Dar trebuie sa recunosc ca spui un mare adevar. Cunosc nu un caz, in care EA, acea EVA-suava, gingasa, delicata, absolut superba inainte de casatorie, se lasa prada dezinteresului total in ceea ce o priveste, nu o mai intereseaza kg acumulate(chestie de glande cica-dar cum de se manifesta dupa ce il cucereste pe el si nu inainte, nu prea inteleg) si culmea! se mai si tunde! Scurt, scurt, scurt!
  si ca sa fie masacrul asupra propriei persoane complet, se mai si vopseste! cum? Roscat!
  deci, recapituland, kg in plus, tuns, roscat!
  si e o regula, as zice. Pacat! se transforma intr-o alta persoana si apoi se intreaba de ce nu mai e EL atras de ea

  1. Într-adevăr, marea majoritate a femeilor, după ce se căsătoresc, uită de propria lor persoană, devin neglijente cu ele însele. Puţine ştiu să fie şi mai feminjne decât au fost, după ce s-au măritat. Numai aşa îţi poţi ţine bărbatul acasă. Cunoşti, desigur, ce se spune despre o femeie măritată: trebuie să fie curvă în pat, gospodină în bucătărie şi doamnă în societate

 5. Nu am incotro, iar trebuie sa fiu intru totul de acord cu tine. Am observat, in ideea a ceea ce ai spus deja, ca marea majoritate a femeilor se tund (aproape) imediat dupa ce se marita. Poate tocmai considerand, mai mult ori mai putin constient, ca acum… nu mai au de ce sa-si faca griji (a se citi „sa se ingrijeasca, fiindca lucrurile-s „rezolvate”. Cum spune englezul, „they take him for granted”, il considera pe el „inclus” in viata lor, fiindca le poarta stampila de proprietate – adica numele de familie – numai ca proprietatea, de cele mai multe ori, este a femeilor asupra barbatilor si nu invers. De egalitate nici nu poate fi vorba, e o prostie inventata de feministe – nu-s de acord ca noi ar trebui sa fim sclavele masculilor si nici ca sintem bune doar de cratita, dar nici egali nu vom fi, pana-i lumea, iar asta e foarte bine!
  Pe urma, vin marile invidii ale „tunselor” fata de cele cu parul lung (nu neaparat si mintea scurta, cum se spune, chiar daca fusta mai e si ea scurta, cateodata), apare ideea etern-valabila de „tarfa” care „mi-a luat barbatul” (in sensul ca el era un pix pe o masa, am trecut si eu pe acolo si vazandu-l fara stapan, fara gura sa strige si fara personalitate sa se opuna, l-am bagat in buzunar!!) si toate frustrarile si acuzele care decurg de aici… Dar niciuna dintre ele nu sta se se-ntrebe, EA PE EA INSASI, „OARE EU DE CE M-AM TUNS?”…

  1. Cuvintele tale spun totul despre atitudinea unei femei faţă de tema acestei discuţii. Îmi place să cred că eşti o femeie cu podoaba capilară la ea acasă (dar nu sub formă de perucă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.