IUBIRE VERSUS INTELEGERE

La țară, prin satele noastre, oamenii nu spun despre doi însurăței că se iubesc, ci că se-nțeleg.

Așadar, este mult mai important ca cei doi candidați la căsătorie să se înțeleagă decât să se iubească. Înțelegerea este garanția durabilității unei căsătorii și nu iubirea. Iubirea este o flacără, un foc de paie care se va stinge curând. Înțelegerea însă poate dura o viață întreagă.

Iubirea nu include, în mod obligatoriu și înțelegerea între cei doi. Înțelegerea însă are șanse foarte mari să conțină și iubire.

Ce înseamnă să te înțelegi cu cineva (să te iubești știe tot poporul)? În primul rând să fiți compatibili din punctul de vedere al comunicării spirituale. Să ai ce discuta și s-o poți face cu lejeritate. Deseori mă întreb, atunci când văd cupluri între care există o diferență considerabilă de vârstă, ce-i ține pe ei legați? Iubirea? Posibil. Depinde de când „s-au luat”, că iubirea trece repede. Înțelegerea? Nu cred. Ce pot ei discuta dacă el a trăit o parte a vieții sale în restricțiile epocii comuniste, iar ea nu știe ce e ăla „nechezol” sau „frații petreuș”? Când ea te întreabă dacă Marquez este un fotbalist argentinian și dacă e mai bun decât Ronaldo, comunicarea și înțelegerea pe aceeași lungime de undă este destinată neantului, iar relația nu va ține multă vreme.

În consecință cei doi trebuie să-și calibreze bine criteriul de selecție mai înainte de a „se lua”, pentru că atracția fizică, sexul și celelalte derivate nu țin o veșnicie…

Să se înțeleagă! Mai puțin să se iubească!

(Visited 34 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.