MECIUL SECOLULUI: MAYWEATHER – PACQUIAO!

meciul-secolului-Mayweather-Pacquiao-gheorghe-burdujanMeciul dintre Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao a declanşat o adevărată isterie în lumea boxului. Toate barierele au fost sparte după ce, în urmă cu două săptămâni, au fost anunţate cifrele oficiale care se învârt în jurul acestui eveniment.

Astfel, cine vrea să vadă pe viu „meciul secolului”, aşa cum a fost catalogat de mult timp, va trebui să scoată din buzunar între 1.500 şi 7.500 de dolari, iar preţul mediu pentru un bilet va fi de 4.175 de dolari. Este cel mai mare preţ mediu care va fi plătit vreodată la o gală de box, de două ori mai mare decât la Super Bowl şi cel mai mare din istoria sporturilor.

Pe piaţa neagră au apărut deja anunţuri în care preţul specificat este de-a dreptul ireal: 150.000 de dolari pentru un pachet care include bilet lângă ring şi loc de cazare în cazinoul MGM Grand, unde va avea loc evenimentul.

Oficial, locurile la hotelul cazinoului se vând cu 30.000 de dolari, inclusiv biletul, însă acestea au fost epuizate de două săptămâni.

Noaptea de 2 spre 3 mai, ora 04 dimineaţa, este momentul în care titanii boxului mondial se vor duela în ring. Sunt puse în joc 3 centuri mondiale. Costurile totale ale organizării evenimentului se ridică la 400 de milioane de dolari, un alt record în lumea boxului. Din această sumă, doar bursele celor doi campioni totalizează 200 de milioane de dolari, dintre care Mayweather va încasa 120 de milioane, iar Pacquiao 80 de milioane.

FIŞELE CELOR DOI PROTAGONIŞTI:

Floyd Mayweather Junior (38 de ani) e neînvins la profesionişti şi are un palmares impresionant: 47 de victorii, dintre care 26 obţinute înainte de limită. Are 5 (cinci) titluri mondiale la 5 categorii de greutate;

Manny Pacquiao (36 de ani) deţine recordul absolut în lumea boxului mondial: este singurul care are (8) opt titluri mondiale la 8 categorii de greutate. Filipinezul are 57 de victorii, dintre care 38 obţinute înainte de limită şi 5 înfrângeri.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.