BLESTEM, JURAMANT, MAGIE – SCRISORILE VALENTINEI (XIII)

blestemul-juramantul-magia-gheorghe-burdujanIubitule, astea fac parte dintre motivele pentru care te-am părăsit. Deşi eşti un bărbat cu pretenţii, nu te dai în lături de a vărsa jurăminte cu o uşurinţă care trezeşte uimirea oricui. Când nu mai ai niciun argument în a susţine un rău pe care l-ai făcut cu bună ştiinţă cuiva, imediat recurgi la blestem, juramant, magie. De genul: „să rămân paralizat într-un căruţ cu rotile, să orbesc, să mor în clipa asta” şi altele asemenea. Am crezut că numai în faţa mea te juri, dar tu te juri în faţa oricui.

Blestem. Cu o uşurinţă incredibilă, ca o femeie de mahala, ai recurs şi recurgi în continuare la blesteme. Cele mai teribile blesteme care îţi trec ţie în cap le adresezi asupra acelor persoane care te deranjează pe tine. Pe mine m-ai blestemat în toate felurile şi de nenumărate ori, cum ţi-a venit la gură. Ultimul blestem pe care mi l-ai adresat a fost: „Să mori chinuită”! Prietenii mei, cu care tu aveai o corespondenţă privată, mi-au spus deseori că le-ai umplut mesageria cu blesteme. Oare cine face un asemenea gest reprobabil? Cine blestemă? Cine se simte bine cu blestemul în gură şi în suflet? Din câte am citit eu, numai un om care este mai aproape de diavol decât de Dumnezeu poate să blesteme cu atâta uşurinţă.

Magie. Ei bine, iubitule, am ajuns să cred că te ocupi şi cu magia. Altfel nu se explică cum reuşeşti să vrăjeşti atâta prostime. Te ocupi cu vrăji ca o vrăjitoare profesionistă. Energia negativă care-mi vine de la tine, demonstrează asta.
Dacă ai avea un suflet luminos, energia ta ar fi pozitivă şi gândul tău ar fi luminos, iar eu m-aş simţi mai bine atunci când mă gândesc la tine.

Vei îmbătrâni urât şi blestemele pe care le arunci cu atâta uşurinţă acum, ţi se vor întoarce asupra ta cu vârf şi îndesat.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.