CE VOR FEMEILE? DAR BĂRBAŢII?

ce-vor-femeile-dar-barbatii-gheorghe-burdujanÎntr-o relaţie interumană apar cele două “sentimente” primordiale: iubirea şi respectul. Am văzut familii fericite care-şi bazează convieţuirea numai pe respect, altele care-şi bazează convieţuirea numai pe iubire şi altele care le îmbină pe amândouă. 
Ce-şi doreşte un om de la celălalt? Iubirea lui sau respectul? Depinde de relaţie, veţi spune, iar eu nu am să vă contrazic. Dacă e vorba de relaţia dintre bărbaţi sau dintre femei, preponderent respectul este acela care se cere. Dacă vorbim însă despre relaţie bărbat-femeie, ei bine aici lucrurile se schimbă radical şi se complică (că doar intervine femeia, nu? 
Ce vrea femeia de la un bărbat? Dar bărbatul de la o femeie? Răspund fără ezitare: şi unul şi celălalt (pentru că amândoi sunt oameni) vor IUBIRE. Pentru că noţiunea de iubire o poate include şi pe cea de respect, pe când respectul este doar ceea ce cuvântul în sine o spune: RESPECT! 

Când se simte o femeie mai bine, măgulită şi dorită? Atunci când i se sărută mâna într-un mod afabil, rece, politicos şi de complezenţă sau când primeşte o floare, este luată în braţe şi i se şopteşte la ureche, în acelaşi timp, “aş vrea să ţi-o trag”? Eu cred că cel mai important lucru pentru o femeie este să se simtă dorită şi mai puţin respectată. Când nu se mai simte dorită apar dramele! Dacă este dorită poate fi şi respectată. Invers e mai puţin probabil. 
Lucrurile nu stau prea diferit nici în cazul bărbaţilor. Şi bărbatului îi face o deosebită plăcere să se simtă dorit ca bărbat şi mai puţină plăcere să se simtă respectat pentru ceea ce ar putea să însemne el ca Fiinţă socială. Respectul la bărbat se cere şi se impune într-o comunitate, pe stradă, la serviciu etc., dar în relaţia de unu la unu cu o femeie, credeţi-mă, bărbatului i-ar plăcea o femeie perversă, cu multă experienţă, care să-i şoptească la ureche cuvinte obscene şi mai puţin vorbe de respect şi admiraţie intelectuală. Astfel femeia nu ar mai fi părăsită pentru altă femeie… 

Mai există un tip de relaţie, de tip “compromis”, între bărbat şi femeie: aceasta este prietenia. Prietenia este un fel de amestec de sentimente cu accent când pe respect, când pe iubire, dar numai la nivel de suprafaţă. E adevărat că de la prietenie la iubire nu e decât un pas, dar pasul acela este uneori foarte mare şi se face după o perioadă lungă de timp. 

Şi iubirea şi respectul au un sfârşit. Nu vă amăgiţi: nici iubirea nici respectul nu sunt eterne, indiferent cine, ce ar zice.

_________________________________________________________________________________________________________________

Cuvintele de mai jos reprezintă ceea ce caută oamenii pe Google. Astfel au ajuns ei la acest text.

 

(Visited 105 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.