AVEREA LUI DAN DIACONESCU – LA PUSCARIE

Arestarea lui Dan Diaconescu şi trimiterea lui la închisoare pentru 5 ani şi şase luni mi-au readus în minte „amănuntele” acestui om cu adevărat stupefiant.

Din punctul meu de vedere, Dan Diaconescu trebuia cercetat şi arestat de mult mai multă vreme pentru ceea ce făcea cu televiziunea sa în materie de manipulare în masă şi în materie de şantaj şi speculă. Revelaţia asta am avut-o în momentul în care la OTV a apărut marele „afacerist” (în fapt un infractor ordinar!), urmărit internaţional, Severin Tcaciuc.

Arestarea lui, care se derulează în aceste momente, mi-a reactivat resortul judecăţii morale. Recunosc, inventarierea averii sale m-a şocat! Am auzit de multe ori că DD şi-ar fi luat un elicopter, că şi-ar fi cumpărat un Bentley, că ar avea un yaht etc., dar niciodată nu am crezut că ar fi adevărat. Îmi imaginam că sunt miştou-rile la care este supus mereu de către colegii de breaslă. Iată că realitatea mă contrazice. Omul are următoarele maşini: un Mercedes SLK decapotabil (70.000 euro), un Porsche Cayenne (100.000 euro), un Lincoln Navigator (100.000 euro), un Infinity Q 45 (120.000 euro), un Alfa Romeo, un Rolls Royce Phantom (13,5 miliarde lei vechi), un Rolls-Royce Drophead (13,4 miliarde lei vechi), dar si un Bentley Flying Spur, model rarisim, de 560 CP (7,5 miliarde de lei vechi). Mai are: un avion Cessna, un yaht de lux (2.000.000 euro), două elicoptere, o vilă la Cannes – 1,2 milioane euro, o vilă la Miami Beach – 1.000.000 de euro, o vilă in Bucuresti-Primăverii – 2.500.000 euro, o vilă tot în Primăverii (în care locuieşte), un bloc cu şase nivele – 10.000.000 euro, o clădire de birouri în Băneasa, un apartament în Constanţa, o vilă la Sinaia, dar, în acelaşi timp, 3 societăţi comerciale care sunt în faliment (printre care şi „OGLINDA TELEVISION” – OTV).

Întrebarea care mă stupefiază este nu de unde şi nu cum (deşi se ştie) a făcut el această avere, ci de ce are nevoie un om de atâtea lucruri inutile? De ce 2 elicoptere? Zboară cu ambele în acelaşi timp? De ce atâtea maşini? Merge cu toate deodată? De ce vrea un om să le aibă pe cele mai scumpe, pe cele mai deocheate. De ce atâtea case? Locuieşti în toate deodată?

Sigur că, din punctul de vedere al averii deţinute, DD este un mic copil pe lângă alţii din Top 300. Numai că omul ăsta vine din presă şi asta nu mă lasă indiferent. El, Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chireac şi-au făcut averile, în mare parte, prin mijloace neortodoxe. Am avut proba înregistrării convorbirii telefonice dintre Macovei (fostul şef al ANI) şi S.R. Stănescu, pentru care 50.000 de euro însemna nimic. Ar fi cam 5 lei nenorociţi pentru un pensionar!

Ştiu că întrebările mele sunt inutile şi, oarecum, ludice. Ştiu că degeaba aş spune eu acestor oameni că nu vor lua nimic cu ei în momentul trecerii DINCOLO.

Dar, aş vrea, cel puţin, ca ei să nu ne mai sfideze, să ne scutească de aroganţa lor neruşinată, de „ţigănia” afişării averilor acumulate necinstit, de prezenţa lor noningurgitabilă în casele noastre prin ecranele televizoarelor. Pentru că nimeni nu mă va convinge vreodată că în zece ani poţi strânge un capital de 33.450.000 euro lucrând în presă.

Realitatea de astăzi legată de DD şi afişată pe toate canalele media m-a făcut să-mi fie ruşine de mine însumi, un truditor în presă, care în 25 de ani nu a strâns nimic şi care, în materie de maşini, nu s-a ridicat vreodată mai sus de nivelul unei amărâte de Dacia Nova.

(Visited 633 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.