CERTURI MINORE

certuri-minorePoate să scadă respectul faţă de Fiinţa iubită datorită unor certuri minore? După părerea mea, respectul nu scade datorită unor certuri minore. Respectul este fundamental şi fundamentat pe valori perene şi certe care nu se schimbă datorită unor certuri mărunte sau unor critici. Critica ajută întotdeauna să ne corectăm, atunci când vine de la omul care te respectă. Voltaire şi Pascal erau, la modul declarativ, duşmani de moarte. Se certau mereu, chiar se înjurau şi se jigneau, dar în faţa altora, a unor străini, fiecare dintre cei doi erau în stare să facă moarte de om dacă celălalt era vorbit de rău, devalorizat. Este dovada supremă a respectului reciproc. Valorile se respectă întotdeauna una pe cealaltă!

Respectând pe celălalt, te respecţi, implicit, pe tine însuţi/însăţi, pentru că Fiinţa ta a ales (în urma unor procese profunde de cunoaştere) să respecte un anume OM.

Iubirea, pentru marea masă a oamenilor, după 10 ani, poate deveni obişnuinţă, dar este o obişnuinţă fără de care nu poţi trăi. Se şi spune, de altfel, că “obişnuinţa este a doua natură”… Ea poate da o anumită dependenţă de celălalt. Asta pentru cei care nu ştiu că iubirea trebuie alimentată mereu, zi de zi, cu ceva nou pentru a fi mereu vie. Nu vă fie teamă că veţi obosi la un moment dat. Iubirea ei/lui cere sacrificii şi din partea ta, iar pentru o iubire adevărată niciun sacrificiu nu e prea mare… Trebuie să înveţi să iubeşti primul fir alb din părul iubitei/iubitului, să înveţi să iubeşti (şi să respecţi) toanele ei/lui, pentru că sunt ale Fiinţei pe care ai ales-o să-ţi fie partener/ă de viaţă.

Şi peste toate astea, de undeva, din umbră faceţi ca să vegheze peste Fiinţa voastră îngera morală – care ne ţine coloana vertebrală dreaptă.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.